www.baccala-della-mamma.com


Bakalar je riba koja se lovi u hladnim Norveškim vodama, gdje se i suši. Tako sušeni bakalar uvozi se u Hrvatsku, gdje se priprema na različite načine, a jedno od tih je i bakalar na bijelo.
Obitelj Stefanov proširila je svoju djelatnost 90 - tih godina na proizvodnju tipičnog istarskog delikatesa - bakalara na bijelo. Bakalar na bijelo je specijalitet koji se uvijek nalazi u svim domaćinstvima u vrijeme blagdana i postova. Svojim proizvodom opskrbljuju markete i restorane diljem Istre i Hrvatske.

Priprema:
Suhi bakalar se dobro istuče i ostavi da se moči u vodi preko noći. Zatim ga se skuha dok ne omekne, očisti od kostiju i crne kožice te tuče tako dugo dok ne postane kao pire. Posoliti, popapriti, dodati češnjaka i stalno miješajući dodavati ulje ( po želji može i maslinovo ulje ).
Može se posluživati kao samostalno jelo, a u Istri je običaj posluživati ga uz pasutice, zelje ili palentu.
 





Milena agroturizam - konoba, 52463 Višnjan, Bačva 3, tel. + 385 52 449 353 fax. + 385 52 427 696  milena@pu.htnet.hr